Français Anglais Japonais Chinois Allemand Espagnol Portugais

Tweede investering Roquette in fabriek Vic-sur-Aisne

14 Sep 2017 | Voorpagina, Gezondheid Voeding, Investering

De mondiale marktleider in voeding op basis van innovatieve ingrediënten van plantaardige oorsprong investeert 40 miljoen euro in erwten-eiwit en versterkt daarmee zijn positie in het Noord-Franse departement Aisne.

voeding, eiwitten, aisne

Tweede investering in de mondiale strategie van het opwerken van erwten:

Na een eerste investering van 300 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe productielocatie in het Canadese Manitoba, heeft Roquette zojuist aangekondigd dat het bedrijf fors zal investeren in zijn fabriek in Vic-sur-Aisne die in 2015 werd geopend. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Lestrem. Door de investering van 40 miljoen euro kan het bedrijf zijn productiecapaciteit vergroten.

Tot aan 2019 zal de gezamenlijke productiecapaciteit van de bedrijven in Vic-sur-Aisne en Canada, die gespecialiseerd zijn in het opwerken van erwten, bijna 250.000 ton per jaar bedragen.

De activiteiten van de groep die gericht zijn op erwten-eiwit maken een sterke groei door en met deze investeringen speelt men in op de sterk stijgende vraag wereldwijd.

 

Bron: Roquette: Voix du Nord

nieuwslijst

Actus

Hauts-de-France vooraanstaande regio luchtvaartindustrie

Het gaat goed met de luchtvaartindustrie in Hauts-de-France. De sector telt 160 bedrijven en 10.200 arbeidsplaatsen. De regio biedt bedrijven uit deze sector een goede infrastructuur en geschoolde...

Verescence: a €60M investment in Hauts-de-France

London-based Stirling Square acquired a stake in the company at the start of the year, invest-ing €122M in the Verescence 2022 project. €60M of this is destined for its historic Mers-les-Bains site in...