Français Anglais Japonais Chinois Allemand Espagnol Portugais

Pangniu Food vestigt zich in Hauts-de-France

27 Sep 2017 | Voorpagina, Gezondheid Voeding, Investering

Het Chinese voedingsmiddelenbedrijf Pangniu Food vestigt zijn Franse dochteronderneming in Charmes (Aisne). De groep investeert twee miljoen euro in de productie van voedingsmiddelen op basis van plantaardige eiwitten.

Pangniu Food in Charmes

Eerste Europese vestiging

Het Chinese Pangniu Food, gespecialiseerd in voedingsmiddelen op basis van soja, kondigt een investering van 2 miljoen euro aan voor de oprichting van zijn Franse dochteronderneming Pangniu Food France in Charmes (Aisne).

Deze locatie wordt de enige Europese fabriek van de groep waar voedingsmiddelen op plantaardige basis geproduceerd gaan worden als tofu, sojamelk en verse Chinese noedels die bestemd zijn voor de Franse en de Europese markt (o.a. België, Nederland en Duitsland). Rond 2020 zal het bedrijf 50 werknemers tellen.

De komende jaren ambieert Pangniu met deze vestiging pionier en Europees marktleider binnen zijn segment te worden.

Keuze voor Hauts-de-France

Oprichter en directeur van Pangniu Food, mevrouw Zhou, noemt in haar motivatie voor de keuze voor vestiging in Hauts-de-France 6 belangrijke voordelen:

  • Er bestaat al zeer lang een goede diplomatieke band tussen Frankrijk en China.
  • Frankrijk heeft een hoog ontwikkelingsniveau en een hoge koopkracht.
  • De Franse consument is gezondheidsbewust, ziet het belang in van ‘gezond eten’ en houdt van de Aziatische keuken.
  • In geografisch opzicht ligt Hauts-de-France zeer strategisch; van hieruit kunnen wij de gehele West-Europese markt bedienen.
  • Er is een wezenlijke vraag vanuit de grote Aziatische gemeenschap in Frankrijk naar kwalitatief goede producten op basis van soja. 
  • Hauts-de-France is marktleider binnen de voedingsmiddelenindustrie en er zijn hooggeschoolde arbeidskrachten aanwezig.

Vruchtbare Frans-Chinese samenwerking

“Ik wil graag benadrukken hoezeer wij onder de indruk waren van de ontvangst, het enthousiasme en de dienstvaardigheid van de Franse overheidsdiensten tijdens onze studiereizen en bezoeken.

Ik wil dan ook graag Business France, Nord France Invest, de regio Hauts-de-France, de Communauté d’agglomération Chauney-Tergnier-La Fère en het gemeentehuis van Charmes bedanken voor hun steun. Ook dank ik het bedrijf Viaduc Chine voor hun begeleiding tijdens de vestiging van ons bedrijf in Frankrijk.”

Mevrouw Zhou, eigenaar en directeur van Pangniu Food

Over Pangniu Food

Pangniu Food is een Chinese voedingsmiddelenproducent. Het bedrijf is opgericht in 2008 in Changzhi (provincie Shanxi). Het bedrijf met 207 werknemers heeft een aandelenkapitaal van 80 miljoen yuan (ongeveer 10,3 miljoen euro). In 2016 bedroeg de omzet 86,4 miljoen yuan (ongeveer 11 miljoen euro).

De bedrijfsactiviteiten zijn voornamelijk gericht op soja. Er zijn drie grote productgroepen met in totaal 60 verschillende producten: sojakiemen, producten op basis van sojazaad en verse deegwaren. In de provincie Shanxi is Pangniu het Chinese merk dat het grootste aantal verschillende voedingsmiddelen aanbiedt.

nieuwslijst

Actus

Hauts-de-France vooraanstaande regio luchtvaartindustrie

Het gaat goed met de luchtvaartindustrie in Hauts-de-France. De sector telt 160 bedrijven en 10.200 arbeidsplaatsen. De regio biedt bedrijven uit deze sector een goede infrastructuur en geschoolde...

Verescence: a €60M investment in Hauts-de-France

London-based Stirling Square acquired a stake in the company at the start of the year, invest-ing €122M in the Verescence 2022 project. €60M of this is destined for its historic Mers-les-Bains site in...