Français Anglais Japonais Chinois Allemand Espagnol Portugais

Het succesverhaal van Amaris in Lille

27 Sep 2017 | Klantenservice, Een regio in beweging, Voorpagina

Het Zwitserse adviesbureau Amaris vestigde zich eind 2015 met succes in Hauts-de-France. Deze Europese leider van onafhankelijke adviesgroepen maakt een exponentiële groei door.

Amaris, Lille, management

Een strategische locatie


Met zijn ligging dicht bij Parijs, België en Luxemburg in het hart van Noord-Europa, groeide de vestiging in Lille uit tot het epicentrum van deze internationale groep.

Deze locatie is gunstig voor de uitbreiding van de klantenkring naar de nabijgelegen Franstalige Europese landen. Bovendien wordt hierdoor de uitwisseling van talent en kennis met de andere kantoren van de groep bevorderd.

Hoewel het kantoor in Lille adviezen kan verlenen aan alle bedrijfstakken, heeft de aanwezigheid in het centrum van Hauts-de-France geleid tot specialisatie in geavanceerde sectoren als de IT, engineering, biotechnologie en de geneesmiddelensector.

Exponentiële groei


Amaris telt momenteel meer dan 3.000 werknemers en 700 klanten en heeft een vertegenwoordiging in ongeveer vijftig landen.
Het kantoor in Lille levert een grote bijdrage aan deze positieve balans: de resultaten van 2016 overtroffen elke verwachting. Deze trend heeft zich in de eerste 6 maanden van 2017 voortgezet. Voor deze periode maakte Amaris Lille een omzetstijging van +100% bekend ten opzichte van het voorgaande jaar.

Noodzaak tot uitbreiding


9.000 werknemers en een verdubbeling van de omvang, dat wil zeggen een omzet van 400 miljoen euro in 2020 tegen de 180 miljoen euro die voor 2017 wordt verwacht: dat is de uitdaging die de oprichters van de groep, Olivier Brourhant en Olivier Tisseyre, zich hebben gesteld.

Om de groei van het kantoor in Lille te kunnen bijbenen, wil Amaris - dat onlangs is verhuisd naar een pand dat tien keer zo groot is - het aantal werknemers uitbreiden naar 50.
In totaal moeten 25 nieuwe functies worden vervuld, waaronder consultants met ervaring in Java- en Dotnet-technieken, technisch-functionele projectmanagers, assistent-projectmanagers op het gebied van retail, distributie en het bank- en verzekeringswezen, applicatiemanagers en service delivery managers.

nieuwslijst

Actus

Hauts-de-France vooraanstaande regio luchtvaartindustrie

Het gaat goed met de luchtvaartindustrie in Hauts-de-France. De sector telt 160 bedrijven en 10.200 arbeidsplaatsen. De regio biedt bedrijven uit deze sector een goede infrastructuur en geschoolde...

Verescence: a €60M investment in Hauts-de-France

London-based Stirling Square acquired a stake in the company at the start of the year, invest-ing €122M in the Verescence 2022 project. €60M of this is destined for its historic Mers-les-Bains site in...