Français Anglais Japonais Chinois Allemand Espagnol Portugais

Beauvais, wereldwijd Center of Excellence van Massey Ferguson

14 Sep 2017 | Voorpagina, Investering

Het Amerikaanse Massey Ferguson, de grootste fabrikant en exporteur van landbouwmachines in Frankrijk, investeert in een derde locatie in Hauts-de-France om zijn logistieke stromen te optimaliseren.

Beauvais 3, een nieuwe investering

In 2013 breidde de AGCO-groep via zijn merk Massey Ferguson zijn locatie uit door te investeren in een nieuwe productie-unit voor cabines onder de naam Beauvais 2. Een strategisch besluit dat het merk een koppositie bezorgde in de Europese tractorindustrie. Vier jaar later geeft de Amerikaanse groep nogmaals blijk van zijn vertrouwen in de regio Hauts-de-France met een nieuwe investering in Beauvais, waar het bedrijf al sinds 1960 aanwezig is.

Hierdoor kon AGCO een nieuw terrein aankopen van 8 hectare en 30.000 m² gebouwen, pal tegenover de eerste locatie in Beauvais. Met deze nieuwe unit, Beauvais 3 genaamd, wil het merk Massey Ferguson zijn logistieke stromen optimaliseren door de onderdelen voortaan binnen het bedrijf op te slaan.
De operatie moet leiden tot 100 extra arbeidsplaatsen bovenop de 2.500 werknemers die al op deze locatie werken.

Een strategie voor 5 jaar


Deze investering past in de middellangetermijnstrategie van de onderneming die erop gericht is van Beauvais een "wereldwijd Center of Excellence" te maken. Met dat doel heeft Massey Ferguson de laatste jaren al meer de 250 miljoen euro geïnvesteerd in steeds verdergaande automatisering van zijn processen, de uitwisseling van gegevens en innovatie in productietechnieken.
De ambities van de groep gaan echter nog verder. Er wordt al onderzoek gedaan naar een 'Beauvais 4' die een ingrijpende modernisering van de locatie in Hauts-de-France met zich mee zou brengen.

Hauts-de-France, leider van de sector landbouwmachines


Deze investering versterkt de positie van de regio Hauts-de-France als leider in Frankrijk en Europa van de sector landbouwmachines. Ook wereldspelers als Kubota, GIMA of CNH hebben fabrieken in deze regio gevestigd. Het educatieve ecosysteem en uitstekende instituten op R&D-gebied (LaSalle, INRA, UTC, ENSIAME, enz.) vormen een perfecte aanvulling op dit netwerk.

nieuwslijst

Actus

Hauts-de-France vooraanstaande regio luchtvaartindustrie

Het gaat goed met de luchtvaartindustrie in Hauts-de-France. De sector telt 160 bedrijven en 10.200 arbeidsplaatsen. De regio biedt bedrijven uit deze sector een goede infrastructuur en geschoolde...

Verescence: a €60M investment in Hauts-de-France

London-based Stirling Square acquired a stake in the company at the start of the year, invest-ing €122M in the Verescence 2022 project. €60M of this is destined for its historic Mers-les-Bains site in...