Français Anglais Japonais Chinois Allemand Espagnol Portugais

Ball Packaging boekt succes in Hauts-de-France

14 Sep 2017 | Voorpagina, Geavanceerde materialen

Ball Packaging heeft al meer dan 25 jaar een vestiging in Hauts-de-France. De mondiale marktleider in drankblikjes kent een continue groei en met behulp van recente innovaties wil het bedrijf die positie te behouden.

Ball Packaging Duinkerken

Een belangrijke vestiging voor de groep

Het gaat goed met de fabriek van het Amerikaanse Ball Packaging in Bierne, dichtbij Duinkerken. Het gebruik van blikjes heeft een enorme groei doorgemaakt in Frankrijk, van 17 per persoon per jaar in 1994 tot 76 vandaag de dag. Gesteund door deze sterke groei heeft het bedrijf uit de VS in 2015 een omzet gerealiseerd van 65 miljoen euro. “De fabriek in Bierne ligt op het kruispunt van onze grootste drie afzetmarkten: het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Spanje. De geografische ligging en de drie productielijnen maken dit bedrijf tot een van de drie belangrijkste productielocaties van Europa”, aldus Valéry Loth, operationeel directeur Zuid-Europa bij Ball Packaging. Van de 7 miljard metalen verpakkingen die de groep jaarlijks produceert komen er 2 miljard uit de fabriek in Bierne. De naastgelegen fabriek van Coca-Cola koopt de helft van de productie. Een zeer gunstig ecosysteem voor verdere marktontwikkeling.

Innovatie en duurzame ontwikkeling

Ball Packaging Europe investeert 3% van zijn omzet in R&D. Voorbeelden van recente innovaties zijn een nieuw productontwerp en een systeem voor hersluitbare blikjes. Door deze strategie slaagt het bedrijf erin zijn positie als marktleider te behouden. Maar het Amerikaanse bedrijf richt zich tevens op een nieuwe tendens, namelijk duurzame ontwikkeling. Tegenwoordig worden 3 op de 4 blikjes gerecycled. Jérémie Lasnon, directeur van de fabriek in Bierne, geeft aan: “Onze materialen zijn oneindig herbruikbaar. […] Alles wat wij aan afval produceren wordt gerecycled, wij stellen ons tot doel het afval op iedere productielocatie terug te brengen naar nul.” Hij merkt op dat het gebruik van gerecycled metaal een energiebesparing oplevert van 95%. 

nieuwslijst

Actus

Hauts-de-France vooraanstaande regio luchtvaartindustrie

Het gaat goed met de luchtvaartindustrie in Hauts-de-France. De sector telt 160 bedrijven en 10.200 arbeidsplaatsen. De regio biedt bedrijven uit deze sector een goede infrastructuur en geschoolde...

Verescence: a €60M investment in Hauts-de-France

London-based Stirling Square acquired a stake in the company at the start of the year, invest-ing €122M in the Verescence 2022 project. €60M of this is destined for its historic Mers-les-Bains site in...