Français Anglais Japonais Chinois Allemand Espagnol Portugais

MOBILITEIT

De regio is koploper op het gebied van mobiliteit. De spoorweg-, auto-industrie, en logistieke sector profiteren van de strategische geografische positie en van het dichte verkeersnet met goede verbindingen. De dynamische omgeving en de gunstige toegang tot de Noord-Europese markt maken de regio tot een ideale locatie.

SPOORWEGSECTOR

Hauts-de-France is de belangrijkste regio voor spoorwegactiviteiten. De spoorwegsector is een bloeiende sector; er zijn diverse ondernemingen en geavanceerde onderzoeksinstellingen die gespecialiseerd zijn in deze sector. I-Trans, een concurrentiecluster van wereldformaat voor mobiliteit, is gevestigd in de regio.

AUTO-INDUSTRIE

Hauts-de-France heeft de grootste auto-industrie van Frankrijk met diverse belangrijke spelers die het ecosysteem van de keten vormen. Er zijn in de regio veel opleidingen die zich richten op deze sector en daardoor is er voldoende gekwalificeerd personeel beschikbaar.

LOGISTIQUE

Hauts-de-France is de belangrijkste regio van Frankrijk op logistiek gebied (samen met Île-de-France). Dankzij een dicht en efficiënt verkeersnet is de regio zeer goed bereikbaar. De infrastructuur leent zich uitstekend voor bedrijfsactiviteiten in de sector transport en logistiek.