Français Anglais Japonais Chinois Allemand Espagnol Portugais

ICT

Hauts-de-France is koploper op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. De regio heeft een pioniersrol op het vlak van e-commerce en online-verkoop en biedt veel pluspunten op het gebied van internet en digital design. De specialistische opleidingen, geavanceerde onderzoeksinstellingen en het digitale ecosysteem dat bedrijven verbindt, zorgen ervoor dat de regio de ideale locatie is voor bedrijven in de ICT-sector.

INTERNET

De regio is marktleider op het gebied van internettechnologie. De ICT-sector in Hauts-de-France telt 13% van de Franse ICT-bedrijven waaronder grote namen als Microsoft, Tata Communication en IBM. De sector is opgebouwd rond het expertisecentrum EuraTechnologies.

MULTIMEDIA

Hauts-de-France vormt de derde regio in Frankrijk op het gebied van multimedia en is de bakermat van grote succesverhalen als Ankama (met games als Dofus en Wakfu) en Adictiz (Space dog). In de regio zijn internationaal gerenommeerde onderwijsinstellingen (Rubika-groep, voormalig Supinfogroup) waar talenten studeren die zeer gewild zijn in de ICT-branche.

E-COMMERCE & RETAIL

Hauts-de-France is het Europese centrum voor e-commerce en online-verkoop. De regio telt meer dan 70 hoofdkantoren van distributeurs, 200 bedrijven gericht op online-verkoop en 160 bedrijven gericht op e-commerce. Kortom: een perfect ecosysteem voor bedrijven die zich richten op verkoop via internet.

INTERNET OF THINGS

Hauts-de-France trekt veel internationale bedrijven op het gebied van internet. Dit is mede te danken aan het cluster IoT en de specialistische bedrijven die reeds hier gevestigd zijn. De regio is dan ook de ideale omgeving voor investeringen of bedrijfsuitbreiding.

CYBERSECURITY

De digitale sector in Hauts-de-France, oftewel French Tech, wapent zich tegen cyberterreur. Dankzij bedrijven die een sleutelrol vervullen in de strijd tegen cybercriminaliteit en internationale evenementen als het International Cybersecurity Forum wordt Lille gezien als de Europese hoofdstad op het gebied van cybersecurity.