Français Anglais Japonais Chinois Allemand Espagnol Portugais

GEAVANCEERDE MATERIALEN

Hauts-de-France is een toekomstgerichte regio. In deze streek bevindt zich een concentratie van bedrijven werkzaam in de sector geavanceerde materialen. De talrijke R&D-centra met onder meer het European Center for Innovative Textiles (CETI) bieden oneindig veel innovatieve mogelijkheden. De regio is dan ook de ideale plek voor uw toekomstige locatie.

Technisch textiel

Hauts-de-France is de tweede textielregio van Franrijk en ligt midden in de ‘Technical Textile Valley’, het gebied met de hoogste concentratie bedrijven in technisch textiel in Europa. In de regio zijn diverse geavanceerde onderzoekscentra gevestigd en het concurrentiecluster voor technisch textiel (Up-Tex). Hier bevinden zich dan ook de grootste en breedste opleidingen voor functies in de textielbranche.

Materialen

Hauts-de-France is marktleider in Frankrijk in zowel de chemische industrie als de materialensector. Er zijn in de regio veel grote internationaal georiënteerde bedrijven gevestigd. In deze sector speelt innovatie een zeer belangrijke rol getuige de vele onderzoekscentra, ingenieursopleidingen en universiteiten.