Français Anglais Japonais Chinois Allemand Espagnol Portugais

  Actus

  Grid: nieuwe audiovisuele studio in metropool Lille

  Lille is aantrekkelijk voor animatiestudio’s dankzij het goed ontwikkelde digitale ecosysteem! Het Belgische bedrijf Grid kiest Hauts-de-France als locatie voor zijn derde kantoor.

  BYD maakt zich op voor de productie en zoekt personeel

  Sinds maart 2017 heeft de Chinese BYD-groep nabij Beauvais, Hauts-de-France, een productielocatie gevestigd voor elektrische bussen. Nu de preproductiefase van start gaat, is men op zoek naar leveranciers en...

  archief

  Wereldprimeur voor Cousin Biotech: implantaat met pijnstillers

  10 Oct 2017 | À la une, Matériaux avancés, La région en mouvement

  Cousin Biotech, gespecialiseerd in technisch textiel voor medische toepassingen, heeft een implantaat ontwikkeld dat orale pijnstillers kan vervangen na een liesbreukoperatie.

  textiel, medisch, innovatie

  Een wereldprimeur

  Na zeven jaar onderzoek en ontwikkeling heeft Cousin Biotech dat gevestigd is in het Noord-Franse Wervicq-sud

  ontdekt hoe orale pijnstillers vervangen konden worden door een implantaat. Het implantaat wordt rechtstreeks in het pijngebied geplaatst en verspreidt na de operatie analgetische moleculen die op het weefsel zijn aangebracht.

  Deze innovatie moet de 12% patiënten die pijn hebben na een liesbreukoperatie een efficiëntere verlichting bieden dan tabletten.

  "Er bestaan al implantaten voor dit type operaties, maar geen van deze middelen kan na de operatie analgetica aan het lichaam afgeven", legt directeur François Tortel uit.

  Een efficiënt differentiatiebeleid

  Innovatie is het sleutelwoord bij de groep Cousin Frères. Met de specialisatie technisch textiel voor medische toepassingen in 1989 en de oprichting van zijn dochteronderneming Cousin Biotech in 1995, heeft het bedrijf zijn knowhow naar nieuwe markten verplaatst.

  Om te kunnen concurreren met de grote internationale concerns van de sector, kiest Cousin Biotech voor differentiatie. Het bedrijf richt zich op de vereenvoudiging van de taak van de chirurg of de verbetering van de levenskwaliteit van de patiënt.

  Een groot marktpotentieel

  Cousin Biotech is aanwezig in 61 landen en telt meer dan 400 medische productreferenties. Elke 3 minuten wordt ergens ter wereld een implantaat van Cousin Biotech ingebracht.

  Met deze nieuwe innovatie richt het bedrijf zich op een internationale markt met een potentieel van 2 miljoen consumenten. Van deze 2 miljoen liesbreukoperaties worden er 140.000 in Frankrijk uitgevoerd.

  Over twee jaar, als het bedrijf de wettelijke goedkeuringen van de Europese Unie heeft ontvangen, zal het implantaat op de Europese markt worden gebracht en vervolgens wereldwijd worden verspreid.

   

  Bron: CCI Nord de France, Cousin Biotech

  nieuwslijst