Français Anglais Japonais Chinois Allemand Espagnol Portugais

Wereldprimeur voor Cousin Biotech: implantaat met pijnstillers

10 Oct 2017 | Voorpagina, Geavanceerde materialen, Een regio in beweging

Cousin Biotech, gespecialiseerd in technisch textiel voor medische toepassingen, heeft een implantaat ontwikkeld dat orale pijnstillers kan vervangen na een liesbreukoperatie.

textiel, medisch, innovatie

Een wereldprimeur

Na zeven jaar onderzoek en ontwikkeling heeft Cousin Biotech dat gevestigd is in het Noord-Franse Wervicq-sud

ontdekt hoe orale pijnstillers vervangen konden worden door een implantaat. Het implantaat wordt rechtstreeks in het pijngebied geplaatst en verspreidt na de operatie analgetische moleculen die op het weefsel zijn aangebracht.

Deze innovatie moet de 12% patiënten die pijn hebben na een liesbreukoperatie een efficiëntere verlichting bieden dan tabletten.

"Er bestaan al implantaten voor dit type operaties, maar geen van deze middelen kan na de operatie analgetica aan het lichaam afgeven", legt directeur François Tortel uit.

Een efficiënt differentiatiebeleid

Innovatie is het sleutelwoord bij de groep Cousin Frères. Met de specialisatie technisch textiel voor medische toepassingen in 1989 en de oprichting van zijn dochteronderneming Cousin Biotech in 1995, heeft het bedrijf zijn knowhow naar nieuwe markten verplaatst.

Om te kunnen concurreren met de grote internationale concerns van de sector, kiest Cousin Biotech voor differentiatie. Het bedrijf richt zich op de vereenvoudiging van de taak van de chirurg of de verbetering van de levenskwaliteit van de patiënt.

Een groot marktpotentieel

Cousin Biotech is aanwezig in 61 landen en telt meer dan 400 medische productreferenties. Elke 3 minuten wordt ergens ter wereld een implantaat van Cousin Biotech ingebracht.

Met deze nieuwe innovatie richt het bedrijf zich op een internationale markt met een potentieel van 2 miljoen consumenten. Van deze 2 miljoen liesbreukoperaties worden er 140.000 in Frankrijk uitgevoerd.

Over twee jaar, als het bedrijf de wettelijke goedkeuringen van de Europese Unie heeft ontvangen, zal het implantaat op de Europese markt worden gebracht en vervolgens wereldwijd worden verspreid.

 

Bron: CCI Nord de France, Cousin Biotech

nieuwslijst

Actus

5 jaar Louvre-Lens

Met meer dan 2,8 miljoen bezoekers sinds de opening is Louvre-Lens het belangrijkste museum van de regio Hauts-de-France en staat het in de top drie van de meest bezochte regionale musea!

Verescence verbouwt fabriek in Mers-les-Bains

De wereldleider in luxe flacons investeert 30 miljoen euro om zijn bedrijven in Hauts-de-France te moderniseren. Met een eerste investering kon de grootste oven van de glasfabriek worden herbouwd.