Français Anglais Japonais Chinois Allemand Espagnol Portugais

Tweede investering Roquette in fabriek Vic-sur-Aisne

14 Sep 2017 | Voorpagina, Gezondheid Voeding, Investering

De mondiale marktleider in voeding op basis van innovatieve ingrediënten van plantaardige oorsprong investeert 40 miljoen euro in erwten-eiwit en versterkt daarmee zijn positie in het Noord-Franse departement Aisne.

voeding, eiwitten, aisne

Tweede investering in de mondiale strategie van het opwerken van erwten:

Na een eerste investering van 300 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe productielocatie in het Canadese Manitoba, heeft Roquette zojuist aangekondigd dat het bedrijf fors zal investeren in zijn fabriek in Vic-sur-Aisne die in 2015 werd geopend. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Lestrem. Door de investering van 40 miljoen euro kan het bedrijf zijn productiecapaciteit vergroten.

Tot aan 2019 zal de gezamenlijke productiecapaciteit van de bedrijven in Vic-sur-Aisne en Canada, die gespecialiseerd zijn in het opwerken van erwten, bijna 250.000 ton per jaar bedragen.

De activiteiten van de groep die gericht zijn op erwten-eiwit maken een sterke groei door en met deze investeringen speelt men in op de sterk stijgende vraag wereldwijd.

 

Bron: Roquette: Voix du Nord

nieuwslijst

Actus

Saica invests €41M in its Aisne site

Saica, the Spanish specialist in recycling paper for corrugated cardboard, is upgrading its Aisne plant in the Hauts-de-France region with the installation of a boiler that meets Rev3 energy transition...

AlkorDraka taken over by a Canadian company

The industrial pride of Picardy, based in the Oise region, and Alkor Medical Tubing have been taken over by Canadian General Tower.