Français Anglais Japonais Chinois Allemand Espagnol Portugais

Renault Maubeuge, de meest concurrerende fabriek van Frankrijk

21 Dec 2018 | Voorpagina, Investering, Mobiliteit

Renault Maubeuge is een van de efficiëntste fabrieken van de Renault groep in Frankrijk. In 5 jaar tijd wordt er 450 mln € geïnvesteerd. Een strategische keuze die de koppositie bevestigt van de regio Hauts-de-France binnen de automotivesector.

[Translate to Néerlandais:] Renault, usine, automobile, Investissement, Hauts-de-France

Renault Maubeuge, een investering van 450 mln € voor het verhogen van de productie

Maubeuge Construction Automobile (MCA), dochteronderneming van de Renault groep, is al bijna 50 jaar gespecialiseerd in autoassemblage. Renault Maubeuge, een ware maatstaf binnen de auto-industrie, is het expertisecentrum voor lichte bedrijfswagens binnen de Alliantie (groep Renault, Nissan Motor en Mitsubishi, de grootste auto-alliantie ter wereld). Om die reden heeft de Renault groep besloten om 450 mln € te investeren binnen een tijdsbestek van 5 jaar. Er zullen naar verwachting 200 nieuwe medewerkers worden geworven. Deze investering wordt aangewend voor het verhogen van de productiecapaciteit van Renault-Nissan-Mitsubishi en toont opnieuw dat de regio aantrekkelijk is voor de automobielindustrie. Er zullen dan ook nieuwe voertuigen worden geproduceerd: de nieuwe generatie Renault Kangoo, waaronder de elektrische versie Kangoo Z.E. En nieuw voor de fabriek Renault Maubeuge is de toewijzing van de productie in Frankrijk, midden 2019, van een nieuwe lichte bedrijfswagen voor alliantiepartner Nissan, de NV250. Een werknemer van de fabriek is verheugd over deze aankondiging: “Dit zorgt voor volume en investeringen en geeft zekerheid over het voortbestaan van onze fabriek.”

De productielocatie Maubeuge past perfect binnen de Renault strategie “Drive the Future”. Binnen de sterk groeiende markt voor elektrische voertuigen is de Alliantie wereldmarktleider in elektrische voertuigen en is de Renault Groep Europees marktleider. Renault heeft in Europa het aantal verkochte elektrische voertuigen zien groeien met 38%, de verkopen van het model ZOE zijn met 44% gestegen en hiermee komt het marktaandeel op 23,8% in 2017. Renault heeft Frankrijk gekozen als industriële basis voor zijn elektrische voertuigen. (lees het artikel)

Renault verklaart: “De bespoediging van onze investeringen in Frankrijk voor de productie van elektrische voertuigen zal de concurrentiepositie en de aantrekkelijkheid van onze Franse productielocaties verbeteren. […] De Renault groep verschaft zich de middelen om de leidende positie binnen de markt voor elektrische voertuigen te behouden en nieuwe duurzame mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen voor iedereen”.

MCA Renault, de meest concurrerende fabriek van Frankrijk

Renault Maubeuge, expert op het gebied van lichte elektrische bedrijfswagens en elektrische auto's, produceert momenteel de modellen:

  • Renault Kangoo
  • Renault Kangoo Z.E
  • Mercedes Citan

De fabriek exporteert meer dan 60% van de productie naar 33 landen en daarmee is MCA de meest concurrerende fabriek van Frankrijk. In 2017 werden er wereldwijd meer dan 130.000 Kangoo's verkocht, in Europa bleef de Kangoo Z.E de bestverkochte elektrische bedrijfswagen.

Op het gebied van productiviteit blijft MCA recordhouder binnen de Renault groep: er worden maar liefst 100 voertuigen per werknemer per jaar geproduceerd (Renault streefde naar 60 tot 90 voertuigen in de periode tot aan 2020). Deze doelstelling wordt ruimschoots overtroffen doordat het productieapparaat van MCA de kwaliteit controleert en zeer snel reageert in geval van problemen op de productielijnen.

Regio Hauts-de-France: koploper Franse automotivesector

Renault Maubeuge is niet de enige fabriek die profiteert van de voordelen die het ecosysteem van Hauts-de-France te bieden heeft. De industriële automobielproductie vertoont al 50 jaar een stijgende lijn. Hauts-de-France telt 7 productielocaties waaronder Toyota in de buurt van Valenciennes. In de regio zijn meer dan 550 fabrikanten van elektronische apparatuur, leveranciers en toeleveranciers en bijna tweederde van de Europese autofabrikanten bevindt zich binnen een straal van 500 km. Er werken meer dan 50.000 mensen in de automotivesector. Olivier Silva, directeur van Renault Maubeuge, vertelt: “De kracht van Noord-Frankrijk komt ook tot uiting in de movitatie van de werknemers: ik heb in verschillende productielocaties van Renault meegedraaid, maar hier voel je dat de mensen zich daadwerkelijk 200% inzetten”.

Voor 2018 zijn er 3 grote investeringen binnen de regio aangekondigd:

Er zijn een aantal factoren die de voorliefde voor Hauts-de-France verklaren: de regio heeft een hoge bevolkingsdichtheid, er zijn arbeidskrachten beschikbaar, de grondprijzen zijn gunstig in vergelijking tot de regio Parijs, de regio telt een groot aantal universiteiten en opleidingen voor ingenieurs en technici. Hauts-de-France kent bovendien een sterke industriële traditie en geografisch gezien ligt de regio temidden van geïndustrialiseerd Noord-Europa.

Bronnen : Renault groep, l’Usine Nouvelle, la Voix du Nord, Le Figaro, Capital

 

 

nieuwslijst

Actus

Liberty takes over French vehicle converter Durisotti

Philippe Baudon, Chairman of Liberty-Durisotti, explains what’s at stake in Durisotti’s takeover by the British group, how this acquisition fits into the Group’s corporate strategy and shares his vision on the...

German investments in Hauts-de-France

The first German investment in Hauts-de-France dates back to 1960. Germany now ranks second among countries investing in the region. Let’s look at some trends in the region’s economical relations with...