Français Anglais Japonais Chinois Allemand Espagnol Portugais

Startup gezondheidszorg Japet verlicht rugpijn

14 Sep 2017 | Voorpagina, Gezondheid Voeding, Een regio in beweging

Japet Medical Devices is opgericht door de ingenieurs Antoine Noël en Damien Bratic. Deze startup in de gezondheidssector ontwikkelt een compleet nieuwe oplossing ter verlichting van rugpijn.

De strijd tegen de kwaal van de eeuw

4 op de 5 westerlingen hebben last van lendenpijn. Deze constatering vormde de aanzet voor de ontwikkeling van Atlas, het innovatieve exoskelet van Japet Medical Devices dat verlichting biedt bij lendenpijn en patiënten ondersteunt bij het hervatten van hun activiteiten. Exit voor de korsetten die nagenoeg geen bewegingsvrijheid bieden. Atlas is een gordel met een aantal micromotoren en een serie sensoren. Na activering van de gordel met behulp van een afstandsbediening neemt het gewicht op de lendenen af, waardoor er minder druk op de wervelkolom komt. “Atlas is het eerste hulpmiddel ter verlichting van lendenpijn waarbij de patiënt zijn bewegingsvrijheid behoudt”, aldus Antoine Noël.

Op weg naar succes

Japet Medical Devices, opgericht in 2015, werd in eerste instantie voor € 300.000 ondersteund door de Franse nationale investeringsbank (Banque Publique d’Investissement). In 2016 wordt het bedrijf op de CES in Las Vegas ontdekt door de Amerikaanse accelerator Hax die in Shenzhen gevestigd is. Japet krijgt een injectie van $ 160.000 en wordt uitgenodigd voor een verblijf van 111 dagen in China.

Klinische testen in CHRU Lille

Het Universitair Medisch Centrum Lille bekostigt de klinische testen die nodig zijn voor de verplichte validatie van het hulpmiddel. Inmiddels hebben al zo’n dertig patiënten baat gehad bij Atlas en hun oordeel is positief. Hélène die last heeft van chronische lendenpijn vertelt “De gordel zorgt daadwerkelijk voor ontlasting van de wervelkolom.”

Binnenkort ook bij u

Begin 2018 wordt Atlas op de Europese markt geïntroduceerd. Japet zal zich in eerste instantie richten op revalidatiecentra en fysiotherapeuten. Op termijn kunnen ook patiënten thuis de gordel huren in combinatie met een aangepast oefenprogramma.

 

Bron: http://japet.eu/, La Voix du Nord, Les échos, 

nieuwslijst

Actus

Saica invests €41M in its Aisne site

Saica, the Spanish specialist in recycling paper for corrugated cardboard, is upgrading its Aisne plant in the Hauts-de-France region with the installation of a boiler that meets Rev3 energy transition...

AlkorDraka taken over by a Canadian company

The industrial pride of Picardy, based in the Oise region, and Alkor Medical Tubing have been taken over by Canadian General Tower.