Français Anglais Japonais Chinois Allemand Espagnol Portugais

Maroquinerie Thomas investeert 6 mln in een fabriek in Arras

03 Oct 2018 | Voorpagina, Investering

Maroquinerie Thomas, Europa’s grootste toeleverancier van luxeproducten, kiest Hauts-de-France voor zijn toekomstige productielocatie. De investering van 6 mln zal over 4 jaar meer dan 250 arbeidsplaatsen opleveren.

Maroquinerie Thomas, Luxe, Arras, Hauts-de-France

Maroquinerie Thomas, een Frans familiebedrijf

Maroquinerie Thomas werd in 1937 opgericht door Auguste Thomas. Het bedrijf vervaardigt lederwaren in opdracht van, voornamelijk Franse, luxemerken. Deze "made in France" lederwaren worden wereldwijd geprezen. Het succes leidde in de jaren 70 tot het besluit van de groep om zijn expertise in dienst te stellen van grote luxemerken als Vuitton, Chanel en Hermès. Hiermee begint de Franse groep Maroquinerie Thomas zijn activiteiten als toeleveringsbedrijf.

Tegenwoordig wordt de groep geleid door Thierry en Yann Thomas en enkele andere leden van de familie. In 2017 noteerde Maroquinerie Thomas een omzet van 99,5 mln euro en had het bedrijf in Frankrijk bijna 1300 werknemers in dienst.

Maroquinerie Thomas kiest Hauts-de-France en investeert in Arras

Gezien het succes van de producten van Frans fabricaat zocht Maroquinerie Thomas naar een nieuwe fabriek voor uitbreiding in Frankrijk. Na verschillende zoektochten koos de Franse groep voor Hauts-de-France en meer in het bijzonder voor het bedrijventerrein Actiparc in Arras.  De Communauté Urbaine d'Arras (CUA, het Samenwerkingsverband Arras) voldeed het beste aan de talrijke criteria van de luxesector (toegankelijkheid, aantrekkelijke woonomgeving, arbeidscultuur, regelingen voor financiële steun bij vestiging en opleiding enz.). Bovendien heeft Maroquinerie Thomas al een productielocatie in Bapaume waardoor het bedrijf industriële synergieën kan overwegen.

Maroquinerie Thomas zal dus meer dan 6 miljoen euro investeren in de bouw van deze nieuwe fabriek, die bijna 3.000 m² zal beslaan en over 4 jaar meer dan 250 arbeidsplaatsen zal opleveren. De werkzaamheden zullen begin 2019 van start gaan.

Actiparc, een voorbeeld van de aantrekkelijkheid van de regio

Actiparc is aangelegd door de CUA en ontworpen om te voldoen aan de eisen die bedrijven stellen aan vestigingslocaties: toegankelijkheid, verbindingen, infrastructuur... Het bedrijventerrein telt 31 actieve bedrijven die werk bieden aan 1500 werknemers. In totaal is 188.000 m² aan gebouwen in gebruik en vertegenwoordigt het terrein 575 miljoen euro aan particuliere investeringen. Belangrijke voordelen die Maroquinerie Thomas hebben doen besluiten om voor het terrein van Arras te kiezen.

Pascal Lachambre, voorzitter van de CUA, verheugt zich op de komst van het bedrijf naar Actiparc: "Het concrete bewijs van onze aantrekkelijkheid, die erkend wordt door het bedrijfsleven en met name de industrie. Na de aankondiging van de vestiging van LFB (Laboratoire de Fractionnement et des Biotechnologies), de spectaculaire uitbreiding van het logistieke centrum van kinderkledingdistributeur Orchestra, maar ook dankzij de groei van een groot aantal van onze bedrijven, heeft Grand Arras zich een geheel eigen plaats verworven in de economische ontwikkeling van de regio Hauts-de-France."

Bron: thomasmaroquinerie.fr, Voix du Nord, L’Avenir de l’Artois, le Journal des Entreprises

nieuwslijst

Actus

Liberty takes over French vehicle converter Durisotti

Philippe Baudon, Chairman of Liberty-Durisotti, explains what’s at stake in Durisotti’s takeover by the British group, how this acquisition fits into the Group’s corporate strategy and shares his vision on the...

German investments in Hauts-de-France

The first German investment in Hauts-de-France dates back to 1960. Germany now ranks second among countries investing in the region. Let’s look at some trends in the region’s economical relations with...