Français Anglais Japonais Chinois Allemand Espagnol Portugais

Groen en hightech bedrijf voor Vandeputte in Hauts-de-France

11 Dec 2017 | Voorpagina, Green Business, Investering

De Belgische Vandeputte groep, gespecialiseerd in ecologische schoonmaakmiddelen, breidt haar productie uit in Frankrijk. De investering vertegenwoordigt een bedrag van 10 miljoen euro.

Vandeputte, vestiging, huishoudelijke producten

Een aanzienlijke investering

Dankzij een investering van 10 miljoen euro heeft de Vandeputte groep op 26 september 2017 haar eerste Franse fabriek geopend in Hesdin-l’Abbé, dicht bij Boulogne-sur-Mer (Pas-de-Calais). De fabriek (10.000 m2 terrein en 5 ha bedrijfsgebouwen) telt 12 werknemers en produceert ecologische zeep, schoonmaak- en wasmiddelen.

De huidige productie bedraagt 35.000 flacons per dag. Een veelbelovende start voor een bedrijf waarvan het aantal medewerkers zal groeien naar zo’n 30 personen in 2020.

Frankrijk: de grootste afzetmarkt van de groep


Zeep vertegenwoordigt 60% van de omzet; de keuze voor een vestiging in Frankrijk is dan ook geen toeval.
Het hoofdkantoor van Vandeputte is gevestigd in Moeskroen, dicht bij de Franse grens, maar door een fabriek in Hauts-de-France te openen kan het bedrijf meer investeren in de Franse markt.

Hoewel er uitbreidingsmogelijkheden in België waren, gaf Vandeputte de voorkeur aan Frankrijk om zijn productiecapaciteit te vergroten. Tegenover de klanten binnen de grote detailhandelsgroepen waarvan het grootste deel in Frankrijk is gevestigd, is dit “wel zo eerlijk” aldus mededirecteur Pierre Vandeputte.

Milieu en hightech machinepark: uitstekende combinatie


De ecologische bedrijfsgebouwen van Vandeputte staan op het industrieterrein van Landacre, het eerste industrieterrein in Europa met een ISO 14001 certificaat (milieumanagement). Met deze keuze benadrukt de groep, waarvan de producten reeds voorzien zijn van de milieukeurmerken ‘EU Ecolabel’ en ‘Ecocert’, des te meer zijn inzet voor milieubehoud.

Milieubescherming en innovatie gaan bij Vandeputte prima samen want het bedrijf beschikt over een hightech machinepark. De geavanceerde R&D-afdeling zorgt ervoor dat productsamenstellingen en verpakkingen perfect worden afgestemd op de vraag. Hierbij wordt de kwaliteit - van grondstof tot eindproduct - continu gecontroleerd. Klanttevredenheid staat centraal bij Vandeputte: men wil inspelen op de klantwensen en streeft daarbij naar de beste levertijd en kosteneffectiviteit.

Vandeputte is een familiebedrijf dat wordt geleid door 3 broers: Luc, Christian en Pierre Vandeputte. De Vandeputte groep is 130 jaar geleden opgericht in Moeskroen (België). Het bedrijf telt 230 medewerkers en heeft een jaaromzet van 130 miljoen euro.

Bron: La Voix du Nord, L’Usine nouvelle, France bleu, La Gazette Nord-pas-de-Calais

nieuwslijst

Actus

Saica invests €41M in its Aisne site

Saica, the Spanish specialist in recycling paper for corrugated cardboard, is upgrading its Aisne plant in the Hauts-de-France region with the installation of a boiler that meets Rev3 energy transition...

AlkorDraka taken over by a Canadian company

The industrial pride of Picardy, based in the Oise region, and Alkor Medical Tubing have been taken over by Canadian General Tower.