Français Anglais Japonais Chinois Allemand Espagnol Portugais

BYD maakt zich op voor de productie en zoekt personeel

25 Sep 2017 | Voorpagina, Investering, Mobiliteit

Sinds maart 2017 heeft de Chinese BYD-groep nabij Beauvais, Hauts-de-France, een productielocatie gevestigd voor elektrische bussen. Nu de preproductiefase van start gaat, is men op zoek naar leveranciers en 100 werknemers.

BYD France

Voorbereiding productie

In maart jl. hebben we al gemeld dat BYD, wereldleider in oplaadbare accu's, ervoor gekozen heeft een vestiging te openen in Hauts-de-France. Het grote Chinese bedrijf dat 100% elektrische bussen en touringcars produceert, treft voorbereidingen voor de start van de productie. Met de aankoop van de productielocatie was een investering gemoeid van 10 miljoen euro. Gedurende de eerste ontwikkelingsfase van de fabriek in Beauvais verwacht men een jaarlijkse productie van 200 bussen die bestemd zijn voor de Franse markt en de Franstalige gebieden in Europa. Het eerste voertuig staat gepland voor eind eerste helft 2018.

Strategische keuze BYD

Momenteel bespreekt de Franse busfabriek van BYD de planmatige details en het plan van eisen met diverse grote Europese leveranciers van productie- en besturingsapparatuur en dienstenaanbieders.

Isbrand Ho, algemeen directeur van BYD Europe vertelt: “Wij hebben voor Frankrijk gekozen omdat dit land de grootste busmarkt van Europa heeft. Als vestigingslocatie kozen wij voor Beauvais vanwege de hoge kwaliteit van de bedrijfsgebouwen en de ideale ligging van de locatie binnen de regio Hauts-de-France. Bovendien hanteren de lokale en regionale overheden een proactieve werkwijze. Wij zijn er volledig van overtuigd dat wij de juiste personeelsleden kunnen werven en ervaren leveranciers zullen vinden om samen met ons de nieuwe activiteiten in Beauvais verder uit te bouwen.”

Werving- en selectieprocedure in volle gang

Momenteel loopt een omvangrijke werving- en selectieprocedure. Het bedrijf verwacht binnen nu en 2018 100 werknemers aan te stellen waarvan 60 productiemedewerkers. De werving van commercieel personeel, verkoop- en servicemedewerkers is begonnen. In september start de werving van productiepersoneel. Tussen nu en maart 2018 zullen er 80 vacatures komen binnen de volgende categorieën: productiepersoneel, technici, ingenieurs, managers, kantoorpersoneel, etc.

nieuwslijst

Actus

AgriLab: landbouw 2.0 in Hauts-de-France

AgriLab is gevestigd op de locatie van UniLaSalle, de ingenieursopleiding in Beauvais. Dit nieuwe innovatiecentrum is een samenwerkingsverband binnen de landbouwsector in Hauts-de-France.

Het Japanse TAKARA Foods vestigt zich in Hauts-de-France

Voor zijn eerste Europese vestiging heeft het Japanse bedrijf TAKARA Foods, gespecialiseerd in voedingsmiddelen, gekozen voor Hauts-de-France!