Français Anglais Japonais Chinois Allemand Espagnol Portugais

Ball Packaging boekt succes in Hauts-de-France

14 Sep 2017 | Voorpagina, Geavanceerde materialen

Ball Packaging heeft al meer dan 25 jaar een vestiging in Hauts-de-France. De mondiale marktleider in drankblikjes kent een continue groei en met behulp van recente innovaties wil het bedrijf die positie te behouden.

Ball Packaging Duinkerken

Een belangrijke vestiging voor de groep

Het gaat goed met de fabriek van het Amerikaanse Ball Packaging in Bierne, dichtbij Duinkerken. Het gebruik van blikjes heeft een enorme groei doorgemaakt in Frankrijk, van 17 per persoon per jaar in 1994 tot 76 vandaag de dag. Gesteund door deze sterke groei heeft het bedrijf uit de VS in 2015 een omzet gerealiseerd van 65 miljoen euro. “De fabriek in Bierne ligt op het kruispunt van onze grootste drie afzetmarkten: het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Spanje. De geografische ligging en de drie productielijnen maken dit bedrijf tot een van de drie belangrijkste productielocaties van Europa”, aldus Valéry Loth, operationeel directeur Zuid-Europa bij Ball Packaging. Van de 7 miljard metalen verpakkingen die de groep jaarlijks produceert komen er 2 miljard uit de fabriek in Bierne. De naastgelegen fabriek van Coca-Cola koopt de helft van de productie. Een zeer gunstig ecosysteem voor verdere marktontwikkeling.

Innovatie en duurzame ontwikkeling

Ball Packaging Europe investeert 3% van zijn omzet in R&D. Voorbeelden van recente innovaties zijn een nieuw productontwerp en een systeem voor hersluitbare blikjes. Door deze strategie slaagt het bedrijf erin zijn positie als marktleider te behouden. Maar het Amerikaanse bedrijf richt zich tevens op een nieuwe tendens, namelijk duurzame ontwikkeling. Tegenwoordig worden 3 op de 4 blikjes gerecycled. Jérémie Lasnon, directeur van de fabriek in Bierne, geeft aan: “Onze materialen zijn oneindig herbruikbaar. […] Alles wat wij aan afval produceren wordt gerecycled, wij stellen ons tot doel het afval op iedere productielocatie terug te brengen naar nul.” Hij merkt op dat het gebruik van gerecycled metaal een energiebesparing oplevert van 95%. 

nieuwslijst

Actus

Saica invests €41M in its Aisne site

Saica, the Spanish specialist in recycling paper for corrugated cardboard, is upgrading its Aisne plant in the Hauts-de-France region with the installation of a boiler that meets Rev3 energy transition...

AlkorDraka taken over by a Canadian company

The industrial pride of Picardy, based in the Oise region, and Alkor Medical Tubing have been taken over by Canadian General Tower.